Sekolah Menengah Top Di Selangor...

Perdana Menteri, Dato' Sri Najib Tun Razak pernah berkata, tiada negara lain di dunia yang mampu menandingi Malaysia dari segi kepelbagaian budaya. Tidakkah kita berasa bangga? Ayuh! Fikir-fikirkan semua.

Ingat lagi, itulah intro pidato saya semasa menyertai Pertandingan Pidato Piala Diraja last year. Buat sendiri tu! Don't play2 ha. Hakikatnya, intro tu memang takde kena mengena langsung dengan post ni. Kuang3...

Oklah. Menurut statistik blog saya, post yang paling ramai orang baca ialah The Best Control Schools In Kuala Lumpur. Jadi, saya membuat keputusan untuk buat post ni, Sekolah top di negeri Selangor. Tetapi saya hanya akan memaparkan sekolah menengah sahaja, sekolah rendah tiada. Maaf ye adik-adik.

Saya tidak dapat mencari maklumat terperinci tentang sistem sekolah kawalan di negeri2 lain termasuk Selangor. Oleh sebab itu, saya hanya mampu membuat senarai berdasarkan pengikhtirafan sekolah2 di Selangor. Apa lagi kan, sudah semestinya Sekolah Berprestasi Tinggi dan Sekolah Kluster Kecemerlangan.


Sekolah Berprestasi Tinggi
SBPI Gombak
SM Sains Hulu Selangor


Sekolah Kluster
SM Agama Persekutuan Kajang